Over

Mijn eigen overtuiging.
Spirituele groei leer je niet alleen uit boeken maar vooral door jezelf te leren kennen en ervaren, naar jezelf kijken, hoe ga je om met je medemens, met je broers en zusters met je ouders, waarom reageer ik zo en niet anders, waarom stoort zijn of haar reactie of gedrag mij zo?
Waar komt mijn boosheid vandaan, mijn onverdraagzaamheid, waar komen mijn gedachten vandaan, waarom heb ik deze gedachten?

Ja, wij kunnen veel boeken lezen over hoe het zou moeten, je spirituele leraar  kan het je  goed vertellen, je kunt het jouw medemens vertellen hoe wij met elkaar moeten omgaan, want je hebt ervoor gestudeerd en veel gelezen en je bent SPIRITUEEL, dus JIJ kunt het weten!
Maar het allermoeilijkste is om wat je anderen onderwijst in je eigen leven toe te passen! Jezelf in de spiegel bekijken of je niet aan het manipuleren bent omdat je wilt dat anderen hetzelfde vinden als jij, kun je vanuit je hart leven en jouw (vooral mindere) karaktertrekken in balans brengen?
Geen afbraak plegen aan jezelf en dat doe je door vanuit je hart te leven, te reageren, te voelen! Dit is het moeilijkste en tegelijk ook de sterkste manier om spiritueel te groeien! Je zult de mensen om je heen beter begrijpen, omdat jij jezelf beter kunt begrijpen, je kunt hun mening accepteren omdat je weet waar die vandaan komt en je kunt het geduld opbrengen naar het moment dat ook zij vanuit hun hart gaan leven en voelen. Je spirituele talenten zullen als vanzelf groeien, want die kracht zit in ons allen, je moet het alleen maar willen ontdekken en toelaten, naar de zachte stem in jezelf luisteren die eerder werd overstemd door onze karakter (Ego) trekken die wij moeten leren in balans te brengen.

Door jezelf te leren kennen kom je op nieuwe gedachten die je ergens heen voeren waar je een antwoord kunt vinden, want niet alles staat in de boeken, nieuwe kennis komt eerst naar beneden via onze nieuwe gedachten en ervaringen die soms nog niet zijn beschreven. Wees niet bang om je inspirerende gedachte/gevoel te volgen omdat iemand anders het niet met je eens is of je voor gek verklaart. Laat die maar bij de boeken blijven en ga verder met respect. Als iedereen was blijven staan en niet de stap genomen, hadden we nog steeds een grote telefoon op de muur hangen, of reden we nog in een koets, of keken we alleen nog naar oude Tom en Jerry tekenfilms en dachten we nog steeds dat de aarde plat is.
De kennis die wij nu ontvangen noem ik wel “Nieuwe Kennis”, maar neem maar gerust aan dat hetveel OUDE KENNIS is die ons in een nieuw jasje wordt aangereikt en waar wij hopelijk beter mee omgaan in deze moderne tijd.


Vergeet even wat een ander ervan vindt of zal vinden!
Durf de gedachte te hebben dat je Goddelijk bent, dat de Goddelijke vonk ook in JOU straalt!
En voel wat die gedachte met je doet.

Wij zijn beperkt door ons mens zijn, maar dat hoeft ook niet persé je denken en voelen te beperken.